Bæredygtigt nyt tøj.

Bæredygtigt nyt tøj.

Vil du gerne udvide din garderobe med grøn samvittighed? Og har du udtømt mulighederne på de lokale loppemarkeder, byttemarkeder og i dit eget tøjskab?

Så læs med her, hvor vi har samlet 21 danske bæredygtige brands, der alle gør noget aktivt for, at tøjforbruget bliver en smule grønnere.

Her er noget for enhver smag, uanset om du er den bevidste mandlige forbruger, den kvalitetsbevidste kvinde, eller om du er på udkig efter økologisk og vegansk undertøj.

Læs også: Forbruger og industri har et fælles ansvar for bæredygtig mode

Kilde:  "'Grøn forskel"

Aiayu. Ansvarlighed over hele linien.
1
Ansvarlighed over hele linjen
Aiayu har en uformel tilgang til luksuriøst tøj med et stort fokus på at føre ansvarlig forretning – både når det gælder deres produkters tilblivelse og produktionens sociale og miljømæssige effekter. Hos Aiayu er en ansvarlig tilgang lige så vigtig som æstetikken i tøjet.

De har også fokus på zero waste, og ser affald som en mulighed for at recycle, bruge og genbruge materialerne. En tankegang de blandt andet har implementeret i Indien med en zero waste-tilgang i bomuldsproduktionen.

Kilde: "Grøn forskel"
Le Pirol - Bæredygtig Luxus.
Bæredygtig luksus
Le Pirol er et nyt bæredygtigt brand, der med stifterens egne ord forsøger at kombinere hygge med coolness og omtanke for miljøet. Manden bag, Morten Underbjerg har arbejdet som designer for danske og internationale modehuse. Alt det tøj, Le Pirol producerer, er skabt ud fra brandets tre grundprincipper: Lokal produktion, økologisk uld og tidløst design. Materialet er øko-certificeret merinould fra Italien, som bliver designet og produceret i Danmark.

Kilde: "Grøn forskel"
Woron - Vegansk undertøj.
Vegansk undertøj
Woron er vegansk undertøj og badetøj udviklet af søstrene Anya og Arina Woron. Undertøjet produceres primært i Europa, og Woron vælger leverandører ud fra skrappe kriterier med fokus på miljø, arbejdsvilkår og dyrevelfærd. Alle kunder får gode råd om, hvordan man forlænger levetiden på sit undertøj.

Woron fik i oktober 2018 en pris som best cruelty-free underwear & swimwear fashion brand fra luksusmagasinet LUX Fashion and Lifestyle Award 2018.

Kilde: Grøn forskel"
Dilling - Økologisk kvalitets undertøj.
Økologisk kvalitetsundertøj
Dilling sælger økologisk bomuld undertøj af høj kvalitet. Familievirksomheden bag Dilling har specialiseret sig inden for en ren produktion og certificerede økologiske materialer. Produkterne skal være miljøvenlige, hudvenlige, af højeste kvalitet og kunne holde til mange vaske.

De sælger kvalitetsundertøj til både damer, herre, børn og baby, som er forarbejdet med en ægte respekt for både miljøet og forbrugerne.

Kilde: "Grøn forskel"
Ecouture - Bæredygtighed med et teatralsk twist.
Bæredygtighed med et teatralsk twist
Ecouture har fokus på bæredygtighed, mennesker, miljø og ikke mindst kreativitet. For designeren bag mærket, Johanne Helger Lund er vokset op tæt på scenekanten med en skuespillermor og musikerfar.

Designet kommer først, men Ecouture har også et stort fokus på ordentlige arbejdsforhold og naturlige materialer, som økologisk bomuld, hør, hamp, silke og uld. På hjemmesiden står der: ”Vi laver divatøj med fuld skrue! Men det sker med respekt for mennesker og miljøet.”

Kilde: "Grøn forskel"


Elsk - Elsk dit tøj
Elsk dit tøj
Tøjmærket Elsk har rødder i det nordjyske område Thy, hvor de to grundlæggere kommer fra. De laver bæredygtigt tøj til mænd og kvinder af økologiske materialer med et stort fokus på value-for-money.

De vil gerne inspirere både forbrugere og virksomheder til at fokusere mere på miljøet gennem langtidsholdbare og kvalitetsbevidste køb. Kvalitet og holdbarhed til en fornuftigt pris er i fokus, og derfor finder du heller ikke udsalg hos det bæredygtige brand, for som de siger: ”We don’t do sales. Instead we always offer great value.”

Kilde: "Grøn forskel"
Care By Me - Afslappet luxus
Afslappet luksus
Care By Me er blødt og lækkert tøj til kvinder i nordisk design. Folkene bag forsøger med deres produktion af tøj at skabe en bedre fremtid for kvinder i fattige dele af verden. I Nepal sidder lokale kvinder og strikker en del af kollektionen i hånden eller på en gammeldags håndstrikkemaskine uden elektricitet. Det økologiske bomuld bliver produceret i Indien hos en GOTS-certificeret producent, og de samarbejder også med en Fairtrade-producent i Bolivia.

Kilde: "Grøn forskel"
Fonnesbech - Et opgør med fast fashion
Et opgør med fast fashion
Fonnesbech har fokus på godt og holdbart design til den lille og stilsikre garderobe. De har kreereret kvalitetstøj siden 1847, og med deres re-launch i 2014 har de taget afstand fra køb-og-smid-væk-kulturen med et nyt, stærkt fokus på bæredygtighed. Hos Fonnesbech får du lækkert designertøj, som kan holde i mange år bygget på tanken om, at tøj skal holde længere end en sæson. De arbejder ud fra en bæredygtig forretningsmodel med mennesker, miljø og kloden i centrum og samarbejder med certificerede producenter.

Kilde: "Grøn forskel"
Muse Knitwear - Strik fra Thy
Strik fra Thy
Muse Knitwear er en lille designvirksomhed, der er drevet af mor og datter. De har rod i den jyske muld, hvor de driver virksomheden fra Thy. Den smukke vilde natur, der kendetegner området omkring Thy Nationalpark og Vesterhavet er inspirationen i deres design.

De beskriver selv deres design som godt strikket håndværk, der ligger mellem klassisk og cool på den nordiske måde. Deres materialer er alle bæredygtige og produceret i Europa.

Kilde: "Grøn forskel"

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 12:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

20.08 | 03:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

27.05 | 17:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

26.05 | 20:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise