mad og bæredygtighed.

Bæredygtig dyrkning og fremstilling af mad.

Hvordan spiser vi mest klimavenligt, sundt og bæredygtigt i forhold til natur, dyr/insekter og hele verdens befolkning?

Dyrkningsmuligheder for at få mest ud af dyrkningen, uden at ødelægge jordens microbalance og mineralindhold...og forurene grundvandet.

Hvordan sørger vi for, at der er mad, til hele Jordens befolkning, så der ikke behøver at være nogle der sulter, mens andre lever i overflod.

Hvordan dyrker man mest bæredygtigt.?

og hvordan fremstiller man ...og tilbereder maden mest bæredygtigt.? ...og hvordan udnytter man planter, bønner, rødder og nødder bedst? 

Hvordan indsamler og opbevarer man maden, så sundhed og bæredygtighed er i højsædet? 

Det er vigtigt tror jeg, at vi alle arbejder sammen, så viden på dette felt, kan spredes og brugess af alle. 

Så har du gode ideer, viden på dette felt, eller links til gode artikler om emnet, som du mener kan være til glæde for de der læser med her på siden, så send en kort besked/link på kontaktsiden. og vi kontakter dig.

 

 

Blandingskulturer, som hjælper på sundhed af planter, samt medvirker til at beskytte mod fjender.

Har du ideer/viden, som du ønsker at føje til denne side, så send en besked/link på kontaktsiden og vi kontakter dig.
Fremstilling og tilberedning af maden
For at bibeholde sundheden i maden, vitaminer, mineraler osv ...samt og spare på energien, betyder det meget hvordan maden bliver tilberedt.
Hvilken mad egner sig til at spise rå, og hvad skal koges først.

Har du ideer/viden, som du ønske at føje til denne side, så send en besked/link på kontaktsiden og vi kontakter dig.
Indsamling og opbevaring af planter og mad.
hvornår er Indsamling af grønsager/urter mest hensigtsmæssigt, og hvordan opbevares de friske planter bedst.

Hvilke planter egner sig bedst til at opbevare i frisk tilstand, eller til tørring, henkogning og frysning.

Hvilken opbevaring er sundest og mest bæredygtig.

Har du ideer/viden, som du ønsker at føje til denne side, så send en besked/link på kontaktsiden og vi kontakter dig.

Valg af bæredygtig mad.

Hvorfor er det mere bæredygtigt?

Har du ideer/viden, som du ønsker at føje til denne side, så læg en besked/link på kontaktsiden, og i kontakter dig.




| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 12:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

20.08 | 03:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

27.05 | 17:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

26.05 | 20:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise