Forsøg på dyr.

Det er på tide (og en nødvendighed, hvis vi vil kalde os humane mennesker) ..at stoppe alle forsøg på dyr 

  Der findes idag mange bedre testmuligheder, som ser ud til, virkelig at have et potentiale i forhold til at redde mennesker og kurere sygdomme, fordi de netop focuserer på mennesker. og hvorfor bruge dyr til kemikalietest, når der findes andre muligeheder? 

Se eksempler på dyrefri metoder i linket herunder...som desværre oftest stadig ikke bliver brugt her i Danmark 

 https://forsoegsdyrenes-vaern.dk/dyrefri-metoder/

     Dyreforsøg er IKKE en nødvendighed, .(men blot en måde at få et produkt godkendt) -og  det tyder på at det dræber flere mennesker, end det redder, uanset hvad medicinalindustrien prøver at bilde os ind.

For hvis medicin testet og udviklet gennem dyreforsøg virkelig er den 3.største dræber.....burde det være nok til at få intelligente mennesker til at indse, at der ER noget helt galt.

http://acunova.dk/da/medicin-doedsfald/

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art5483662/Medicin-er-skyld-i-tusindvis-af-d%C3%B8dsfald-hvert-%C3%A5r

     ER man stadig i tvivl ...skal vi blot tænke på hvor stor forskel der er på, hvad forskellige dyr og mennesker kan tåle.

     Blandt andet bruger man rotter, for at teste kemikalier ....(selv om rotter kan tåle meget større mængder end mennesker) ....altså nedsætter man så dosis til mennesker . men ...mennesker tåler af og til slet ikke samme stoffer som rotterne, og så hjælper det ikke noget bare at reducere mængden. 

Hvorfor ikke teste på menneskelige celler, når det nu er en mulighed? ---Så ville man få et helt præcist svar på, hvad den person man har taget disse celler fra, kan tåle. .(et lille stik, som at få taget en blodprøve.)

Vi ved alle hvor stor forskel der er på hvad hvert enkelt menneske kan tåle, og har det bedst med, hvordan kan nogen så tro, at fordi man tester på en flok rotter, katte, hunde.

    kaniner eller aber - så har man svaret på hvad ALLE mennesker har brug for.??

Stop nær-drukning af laboratoriedyr.

Forskere bruger tvungen svømmetest for at teste antidepressiva.

Det er en ubeskrivelig grusom metode specielt udviklet for gnavere – og det virker ikke engang.

Hvad ville du sige til, hvis kæledyr, produktionsdyr eller dem vi kalder skadedyr, fordi de generer os mennesker, blev udsat for det samme ?

Mennesker som går ind for dyrevelfærd vil sikkert blive forargede og måske melde det til politiet.

Hvad med dyreret?

Forskere har stadig fri tilgang at udsætte dyr for tortur – også når denne form for eksperimentel videnskab er meningsløs videnskab, og er foregået i flere årtier – nyttesløs spild af tid og penge med velsignelse fra politiske beslutningstagere som støtter medicinalindustrien.

Emily R. Trunnel skrev 20. december 2018 et indlæg i Scientific American om hvordan man udsætter dyr til at opleve denne nær-død oplevelse for at teste og udvikle psykofarmaka til brug for mennesker.

Men selvom denne artikel fokuserer på USA, så tag ikke fejl – Danmark bruger også denne form for test af dyr. 2)

Ligesom de store amerikanske lægemiddelvirksomheder nævnt i artiklen også opererer på det danske marked.

Men hvad er det de faktisk gør?

Blandt andet tests , hvor man sænker gnavere ned i glasbeholdere med vand og observerer de paniske dyr der desperat sparker og fægter med kløerne og prøver at gribe fast for at undlade at drukne, til de udmattede stopper og flyder.

Det kaldes ” Forced Swim Test ” (FST), og det er både ubegribelig grusomt og en katastrofal fiasko.

Testen blev udviklet og populariseret (for at bruge en generøs definition af ordet) i 1977. I den blev mus givet et antidepressivt stof og derefter sænket ned i en glasbeholder delvist fyldt med vand. Musen har ingen chance for at undslippe. Eksperimentatoren registrerer derefter mængden af ​​tid dyret bruger til at kæmpe, kontra mængden af tid til at holde sig flydende og tolker resultatet af den flydende tilstand som et dyr der har “givet op”, mens længere tid der kæmpes indikerer en mindre deprimeret mus.

Det er nonsens

Læs hele artiklen Her: https://stopvivisektionnet.wordpress.com/2019/01/03/panik-terror-og-naer-drukning-tvungen-svoemmetest-fst/

Krav om gennemsigtighed vedr. antallet af forsøgsdyr der dræbes i laboratorierne.
I efteråret 2018 blev der indført nye indberetningskrav i EU-direktiv 2010/63 om beskyttelse af dyr, der anvendes til videnskabelige formål

Direktivet kræver nu, at hvert EU-land hvert femte år (den første rapport omhandler 2017) skal indeholde oplysninger om de dyr, der dræbes i forskningsfaciliteter, og som ikke bliver anvendt i en “reguleret procedure”

I modsætning til de årlige statistikker, der kræves udfærdiget af alle EU-lande, som tæller antallet af udførte procedurer, skal disse “Supplerende statistikker” vise antallet af alle dyr.

Hvad betyder supplerende dyreforsøgs statistik?

Supplerende dyr er de dyr, der blev aflivet i forskningsinstitutionen uden at have undergået en reguleret procedure. Eksempler på hvorfor dette kan ske er:

Dyr opdrættet til vævsprøver
Dyr, der blev opdrættet til forskning, men ikke kunne bruges.

Årsager:

De havde det forkerte køn for undersøgelsen

De var involveret i at skabe eller opretholde genetisk ændrede linjer, men udtrykte ikke den nødvendige genetiske ændring (dvs. blev født som naturlige typer)

Tallet var ud over de tal, der var nødvendige for undersøgelsen (uforudsigelig kuldstørrelser)
Dyr bruges til at opretholde indavlede kolonier (dette omfatter avlsmateriale og neonatale tab)

‘Sentinel Animals’ anvendt til sundhedsscreening af andre dyr i laboratoriet (kontroldyr, der er placeret i et givet miljø og overvåges derefter for at finde ud af om en smitsom sygdom eller et andet skadeligt middel er til stede i dette miljø)

Næsten 960.000 forsøgsdyr inden for 4 år
Se dyreforsøgstilsynets egne statistikker her.
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/dyrevelfaerd/Dyreforsoegstilsynet/Sider/Statistik.aspx.

Denne tekst er udpluk af en artikel. Hele artiklen (med diverse links) kan kan læses her.:
://stopvivisektionnet.wordpress.com/2019/01/23/krav-til-gennemsigtighed-om-antallet-af-forsoegsdyr-der-draebes-i-laboratorier/

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 12:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

20.08 | 03:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

27.05 | 17:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

26.05 | 20:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise