Naturlig sund og bæredygtig kost

Naturlig sund kost, som også er bæredygtig. 

Naturlig mad er lavet af rene råvarer (på den mest sunde og bæredygtige måde) ,Planter, grønsager og frugt, kornprodukter og nødder/kerner, bønner, linser osv 

Naturlig mad, er for rovdyr også kød fra andre vilde dyr....men mennesker er ikke rovdyr, og har hverken rovdyrtænder eller et tarmsystem der er beregnet på at spise kød. ...dog har det tidligere været et nødvendighed for mennesker i tørkeperioder eller især i kolde egne, at spise kød, for at overleve vinteren, hvor der ikke har været mulighed for at indsamle og opbevare nok rødder, nødder, grønt osv. 

Idag er det ikke en nødvendighed at spise kød, da vi har opbevaringsmuligheder og kan transportere mad fra varmere egne. ...Desuden er kødproduktionen en af verdens største CO2 forurenere, og forbrug af rent vand. 

Stadig er der dog mange der spiser kød fordi det er en vane, og derfor mener mange at det smager det godt. ...men i dette forum er der ikke opskrifter på retter med kød, ...fordi det ikke er hverken etisk...eller bæredygtigt at spise kød fra kødindustrien 

Naturlig mad indeholder ikke syntetiske tilsætningsstoffer, farvestoffer eller smagsforstærkere af nogen art. og er altid økologisk (uden sprøjtemidler)  

Derfor indeholder Naturlig mad flere vitaminer og spormineraler...og er mere bæredygtigt både for natur, mennesker...og klima.

Idag forbinder de fleste mennesker, aftensmad (eller mad i det hele taget), som noget der skal bruges masser af tid til at tilberede.

Men man behøver ikke bruge en masse tid på tilberedning, for i virkeligheden er det meget sundere at spise rå (levende) grønsager/frugter....undtaget f.eks kartofler, grønne bønner og ris, rabarber, samt alle former for bønner/linser som skal koges.
Men det er muligt at koge til flere dage ad gangen,(eller fryses) og de kan sagtens spises kolde...eller blot koges/steges med de sidste minutter. 

Har du ideer/god viden om naturlig sund mad, eller et link til en god artikel om emnet, så send en besked/link på kontaktsiden, og vi kontakter dig. 
Læs evt. regler vedr. indlæg , på siden "Det Etiske forum" se indexet til venstre foroven.
Forskellige opskrifter på veganermad.

Har du lyst at dele en god veganer-ret, så send en kort besked/link, så siden bliver så omfattende og spændende som mulig.

(læs reglerne vedr. indlæg på siden "Det Etiske Forum" se indexet til venstre for oven.)
Indlæg om næring i veganermad...ofte med links til andre hjemmesider/artikler.

Har du gode links/stor baggrundsviden, eller finder gode artikler om emnet, så send en kort besked/link på kontaktsiden.

Læs reglerne vedr. indlæg på siden "Det Etiske Forum" se indexet til venstre for oven.)

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 12:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

20.08 | 03:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

27.05 | 17:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

26.05 | 20:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise