Trylledej.

Har du lyst at dele dine kreative trylledejs-kreationer, så Send et eller to indlæg (med foto ) til kontaktsiden, og du vil kunne finde dit indlæg 2-10 dage efter du har betalt 25 kr.

(se hvordan på siden "Det Etiske Univers" i linket til venstre for oven.)

At lave figurer af trylledej, er ikke noget som forurener, (dog kan der være midler i lakken, som ikke er på vandbasis...derfor er det voksne der skal lakere, hvis emnet skal holde i flere år.) ....ellers kan man blot bage og male figuren med farve på vandbasis. ...og acceptere at den ikke holder når den bliver udsat for fugt.

Det er en hobby, hvor både voksne og børn kan hygge sig med hinanden...eller hver for sig. ...og der er mange muligheder. 

Den færdigmalede figur/ting er rimelig holdbar, bare den opbevares i et tørt rum/skab ...Står/hænger figuren i et fugtigt rum ...kan den efter et stykke tid begynde at gå i opløsning. ...Opdager man i tide, at figuren begynder at blive lidt blød...kan et døgn nær en varm radiator (ikke direkte på radiatoren) (eller i en 50grader varm ovn ca, 1 time.)..for det meste gennemtørre den igen. 

Opskriften er:  2 dcl varmt vand,

                       1½ dcl salt røres ud i det varme vand.

                       3 - 4 dcl hvedemel tilsættes lidt efter lidt. 

                       Dejen æltes til den er glat, smidig og fast. ...

                       (denne portion er nok til ca. 3 figurer a` 9-12 cm. )

Materialer til hjælp: Tandstikker til afstivning og prægning.  Karton til skabeloner, Perler til pynt og øjne, Ståltråd til ophæng, Magneter til at lime på (så figuren kan sættes på køleskabet feks.)  Blomsterpinde (tynde) , til stokke/koste osv; hvidløgspresser til at lave blandt andet hår af. Hobbylim til at lime perler og andet pynt på, evt Klar lak, (helst gulvlak , der ikke er baseret på vand (hvis figuren skal holde i flere år.)..sørg for udluftning) skal andvendes efter bagning og før figuren males, Hobby Maling /acrylmaling på vandbasis til dekoraton til sidst. 

Efter gennemtørring skal figurerne bages ved 130 grader i mindst 2 timer . (eller mere hvis det er meget tykke figurer) ..For at være sikker kan man slukke ovenen efter godt 2 timer og lade figurerne stå i ovenen indtil den er næsten kold.  

 

Nisseophæng ide`
Rita Levorsen
Østervrå Vendsyssel
Danmark.

kan kontaktes på mail.
rita-levorsen@mail.dk
Påske deko..ide`
Rita Levorsen
Østervrå Vendsyssel
Danmark.

kan kontaktes på mail.
rita-levorsen@mail.dk

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 12:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

20.08 | 03:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

27.05 | 17:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

26.05 | 20:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise