Naturlig smøre-pålæg

Naturligt smøre-pålæg 
laves af rene (og helst økologiske ) råvarer

på basis af korn, nødder/kerner grønsager og frugt.
(evt. af kød hvis man har det fint med det)

Urte-smør - krydret

Naturlig smørbar (vegansk produkt) (eller kokosolie tilsat salt og et par dråber citron) blandes/røres med (tørrede eller friske krydderurter) Bassilikum, purløg, en anelse sød chilli eller peber og evt. hvidløg.
Hvis du kan lide at smørret har lidt grov/knasende effekt så tilsæt
lidt finthakkede/malede nødder/mandler.

Variation.
1.  Hvis fedtprocenten skal nedsættes, så tilsæt fint-moset kogt kartoffel
 (i forholdet 1 til 1) og evt lidt urtesalt.
(Det smager pragtfuldt - men holdbarheden netsættes til 3-4 dage, så lav små portioner)
 


Jordnøddesmør

Ristede jordnødder(økologiske)
males/blendes til de er som smør.
tilsættes lidt urtesalt. 
(kan købes færdigt.)

Smager herligt med:
1.  Agurkeskiver.
2.  Tomater og rå løg.
3.  Kogt kartoffel og purløg/karse.
4.  Grønne friske spirer.
5.  Syltetøj eller marmelade.(Engelsk madkultur
)

Variationer:

Prøv at blande finthakkede mandler, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner i jordnøddesmørret.
...Det bliver sundere, og det får en "crunchy"
(Let knasende) karakter.


| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 12:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

20.08 | 03:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

27.05 | 17:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

26.05 | 20:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise