Kæledyr forum

Dyrevelfærd -kæledyr forum

Vi taler alle om dyrevelfærd, men gør vi noget ved det???'

Mange af os betaler vores kontingent til forskellige organisationer, og har så en god samvittighed, og tror vi kan lukke øjnene for virkeligheden.

I dag har rigtig mange af os kæledyr, som vi elsker at kæle med, snakke om, eller gå tur med. og de fleste holder rigtig meget af deres kæledyr, og tager hensyn til dem som levende skabninger, der er en del af familien. 

Mange indrømmer at en af grundende til at de har hund, er at de så får noget motion, og nemmere kan få sig til at gå en tur. - det er udmærket, blot man husker at hunden også skal luftes og forette om morgenen inden man skal på arbejde, også selv om der dårligt er tid, og man ikke SELV har brug for en gåtur på dette tidspunkt.  Der skal tages hensyn til hundes behov, elles er det dyremishandling, - og man risikerer tillige med at hunden i ren stress bider i ting og ødelægger noget, fordi den har svært ved at holde sig.

Mange anskaffer sig 1 eller 2 bedårende kattekillinger, og for de fleste bliver kattene elskede medlemmer af familien, men alt for mange har ikke tænkt sig om, og forudset at det kræver ansvar og tid, at få levende små katte/hunde/dyr i familien ...og når dyrene bliver større, lidt mere aktive og lidt mindre nuttede. - så kasseres de bare, og smides ud på den mest ansvarsløse måde. 

Kæledyr er ikke blot tøjdyr, som er til pynt og glæde for en SELV, - Det er levende væsener, som har krav på at få sine behov dækket, både i forhold til kost, og i forhold til hvilket dyr det drejer sig om. og der skal altid var adgang til rent vand samt mulighed for at forrette/blive luftet/have kattebakke og at have noget at lege med.  Dyrene er intelligente væsener, men skal lige som et hvert barn have både opmærksomhed, opleve glæde og tryghed samt havae hjælp til at lære renlighed og andre færdigheder. 

Nogen køber kostbare race-dyr ..af og til sarte og "sære" skabninger, f.eks. med sammentrykt snude,  skabt af mennesker.. (Disse dyr er i mine øjne ikke ægte naturlige dyr )

Istedet er de blevet en form for status-symbol for at styrke sit selvværd. -  En måde at vise verden..("se en kostbar hund/kat jeg har - jeg har råd til det")..og så er det ligegyldigt om hunden/katten hele sit liv skal hive efter vejret, og have problemer med luftvejs infektioner igen og igen.

Hvis et menneske blev født med sådanne skavanker, ville man straks sætte himmel og jord i bevægelse, for at operere og afhjælpe disse frygtelige misdannelser, men når mennesker fremavler sådanne skavanker på et dyr, så hedder det Race-katte/eller -hunde .  UFATTELIGT at kloge mennesker accepterer --og endda BETALER store beløb, og dermed støtter en fortsat avl af misdannede dyr. Ren og skær dyrplageri efter min mening, selv om dyrene kan se nok så nuttede ud, så er det dyrenes sundhed og velfærd man skal tænke på. 

Dyrevelfærd starter med dig selv, og har du IKKE overskud (eller talent) til at have dyr, så anskaf dig feks.en computer, hvor du kan se på dyr, hvis du skulle få lyst til det, eller et tøjdyr, (hvis du har brug for noget at kramme/eller noget at afreagere på). ..Levende væsener, skal vi behandle ordentligt, med respekt, hensyn - og det der med et fint menneskeligt udtryk hedder ...humant.

Ved hjælp af dyr og børn, kan vi udvikle både vores tålmodighed, empati og humane sider, og formår vi DET, får vi til gengæld oceaner af kærlighed og gode oplevelser. 

 

Små historier om katte.
Hvad der gik godt, ..og hvad der ikke gik godt.
Hvad vi sammen kan lære ...og hvordan vi kan ændre det.

Send din egne historie til kontaktsiden...(læs regler på siden "Det Etiske Forum" .se i indexet til venster for oven)
Små historier om hunde.
Hvad der gik godt, ...og hvad der ikke gik godt.
Hvad vi sammen kan lære,
..og hvordan vi kan ændre det.

Send din egne historie til kontaktsiden...(læs regler på siden "Det Etiske Forum" .se i indexet til venster for oven)
Kaniner.
Små historier om kaniner.
Hvad der gik godt, ...og hvad der ikke gik godt.
Hvad vi sammen kan lære,
..og hvordan vi kan ændre det.

Send din egne historie til kontaktsiden...(læs regler på siden "Det Etiske Forum" .se i indexet til venster for oven)

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 12:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

20.08 | 03:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

27.05 | 17:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

26.05 | 20:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise